Het eerste werkende
vrouwenurinaal

Heel trots zijn we op het vrouwenurinaal. POPPA is het eerste goed werkende urinaal voor vrouwen. Zo helpen we mee aan het verminderen van katherisaties, infecties én aan een waardiger verblijf in een zorginstelling of ziekenhuis.

De aanleiding

“Bedpannen zijn niet fijn in gebruik, niet voor de vrouw en niet voor de zorgverlener.”

Vrouwen worden significant vaker gekatheriseerd, mede doordat bestaande bedpannen en urinalen moeilijk inzetbaar zijn voor vrouwen. Dit moet anders. Dankzij de ontwikkeling van POPPA hoeven vrouwen minder gebruik te maken van bedpannen of urinekatheters. POPPA is veel gemakkelijker en veiliger dan zowel een verblijfskatheter als een klassieke bedpan en menswaardiger dan een luier.

Het idee

Een urinaal ontworpen met de vrouwelijke anatomie als uitgangspunt.

Zeker voor vrouwen mist er een toilet systeem dat gemakkelijk in gebruik is, en waarmee vrouwen zelfstandig vanuit bed op een hygiënische manier kunnen urineren. Met POPPA® kan dat vanaf nu wel.

In één beweging van een plat naar een gebruiksklaar urinaal

POPPA® voor vrouwen

1. Vrouw centraal

POPPA is een urinaal ontworpen met de vrouw als uitgangspunt.

2. Efficiënt

POPPA is minder belastend en tijdsintensief voor de verpleegkundige, in vergelijking.

3. Ergonomisch en comfortabel

De getailleerde vorm zorgt ervoor dat de urinalen comfortabel tussen de benen gepositioneerd kunnen worden.

4. Hygiënisch & morsvrij

Het handvat zorgt ervoor dat de POPPA eenvoudig op te pakken is. Na gebruik kun je POPPA afsluiten voor hygiënisch en morsvrij transport.

5. Snel en makkelijk

In één beweging van een plat naar een gebruiksklaar urinaal. Dankzij de unieke pop-up technologie is POPPA plat voor gebruik. Zo bespaar je tot wel 90% ruimte en kunnen producten makkelijk naast het bed van de patiënt opgeslagen worden.

6. Duurzaam

POPPA voldoet aan EN13432, is 100% biologisch afbreekbaar, is 100% composteerbaar binnen 90 dagen en past daarmee binnen de Green Deal 3.0 'Samen werken aan Duurzame Zorg.’ Daardoor kan POPPA makkelijk worden weggegooid of vermalen en is biologisch afbreekbaar. Er wordt geen plastic gebruikt!

7. Instructie altijd bij de hand

Op POPPA staat voorop een QR-code waarmee elke gebruiker meteen een duidelijk instructiefilmpje kan zien. Op de achterkant staan geschreven gebruiksinstructies.

Autonoom te gebruiken

Met behulp van instructievideo’s zorgen wij ervoor dat zelfstandige patiënten zich zelfverzekerd voelen om zelf het urinaal te gebruiken. Zo kunnen ze helemaal zelf hun behoefte doen.

Bekijk instructies
Push to Pop & Peel Down
Position POPPA Flat on Mattress
Pee
Dispose

Waarde voor de patiënt

Zelfstandig kunnen plassen biedt een gevoel van autonomie en geeft patiënten een stuk regie terug. Dat leidt tot een waardiger verblijf in het ziekenhuis.

Waarde voor de zorgverlener

Tot nu toe was het laten urineren van vrouwelijke patiënten fysiek zwaar en tijdsintensief. Door POPPA® technologie kan dit makkelijker, schoner en sneller.

POPPA® vrouwenurinaal voor uw patiënten?

Word partnerTerug naar POPPA